تفاوت میلگرد سبک و سنگین چیست؟ یک سری تفاوت هایی بین این دو مدل از میلگردها وجود دارد که باید حتما آن ها را بشناسید. این تفاوت ها سبب می شوند تا بدانید کدام میلگرد را می توانید در کدام شرایط استفاده کنید و کدام مورد برای چه نوع سازه و ساختمانی مناسب تر است.
میلگرد سبک چیست؟
میلگرد سبک، نوعی میلگرد است که دارای وزن کمتری نسبت به سایر انواع میلگردها است. میلگرد سبک، معمولاً از فولاد نرم ساخته میشود و دارای قطری کمتر از ۸ میلیمتر است.
مزایا و معایب میلگرد سبک
مزایا
- وزن کمتر: میلگرد سبک، وزن کمتری نسبت به سایر انواع میلگردها دارد. این امر، باعث میشود که حمل و نقل و نصب میلگرد سبک، آسانتر باشد.
- قیمت کمتر: میلگرد سبک، قیمت کمتری نسبت به سایر انواع میلگردها دارد. این امر، به دلیل استفاده از فولاد نرم در ساخت میلگرد سبک است.
معایب
- مقاومت کمتر: میلگرد سبک، مقاومت کمتری نسبت به سایر انواع میلگردها دارد. این امر، به دلیل قطر کمتر میلگرد سبک است.
- قابلیت شکلپذیری کمتر: میلگرد سبک، قابلیت شکلپذیری کمتری نسبت به سایر انواع میلگردها دارد. این امر، به دلیل استفاده از فولاد نرم در ساخت میلگرد سبک است.
کاربردهای میلگرد سبک
میلگرد سبک، در کاربردهایی که نیاز به وزن کمتر و قیمت کمتر وجود دارد، استفاده میشود. برخی از کاربردهای میلگرد سبک عبارتند از:
ساخت سازههای ساختمانی: میلگرد سبک، در ساخت سازههای ساختمانی، مانند تیرها، ستونها و خرپاها، استفاده میشود.
ساخت سازههای صنعتی: میلگرد سبک، در ساخت سازههای صنعتی، مانند پلها، مخازن و خطوط لوله، استفاده میشود.
ساخت سازههای کشاورزی: میلگرد سبک، در ساخت سازههای کشاورزی، مانند گلخانهها، سولهها و استخرها، استفاده میشود.
انواع میلگرد سبک
میلگرد سبک، در انواع مختلفی تولید میشود که هر کدام، کاربرد خاص خود را دارند. برخی از انواع میلگرد سبک عبارتند از:
- میلگرد ساده سبک: میلگرد ساده سبک، نوعی میلگرد است که دارای سطحی صاف و بدون زائده است.
- میلگرد آجدار سبک: میلگرد آجدار سبک، نوعی میلگرد است که دارای سطحی آجدار است. آجهای روی میلگرد آجدار، باعث افزایش چسبندگی میلگرد به بتن میشوند.
- میلگرد حرارتی سبک: میلگرد حرارتی سبک، نوعی میلگرد است که در فرآیند تولید، تحت عملیات حرارتی قرار میگیرد. عملیات حرارتی، باعث افزایش استحکام میلگرد میشود.
نحوه تولید میلگرد سبک
میلگرد سبک، معمولاً با استفاده از روش نورد گرم تولید میشود. در روش نورد گرم، فولاد مذاب، ابتدا به شکل شمش در میآید. سپس، شمش، تحت عملیات نورد قرار میگیرد و به شکل میلگرد در میآید.
میلگرد سنگین چیست؟
میلگرد سنگین، نوعی میلگرد است که دارای وزن بیشتری نسبت به سایر انواع میلگردها است. میلگرد سنگین، معمولاً از فولاد سخت ساخته میشود و دارای قطری بیشتر از ۸ میلیمتر است.
مزایا و معایب میلگرد سنگین
مزایا
- مقاومت بیشتر: میلگرد سنگین، مقاومت بیشتری نسبت به سایر انواع میلگردها دارد. این امر، به دلیل قطر بیشتر میلگرد سنگین است.
- قابلیت شکلپذیری بیشتر: میلگرد سنگین، قابلیت شکلپذیری بیشتری نسبت به سایر انواع میلگردها دارد. این امر، به دلیل استفاده از فولاد سخت در ساخت میلگرد سنگین است.
معایب
- وزن بیشتر: میلگرد سنگین، وزن بیشتری نسبت به سایر انواع میلگردها دارد. این امر، باعث میشود که حمل و نقل و نصب میلگرد سنگین، دشوارتر باشد.
- قیمت بیشتر: میلگرد سنگین، قیمت بیشتری نسبت به سایر انواع میلگردها دارد. این امر، به دلیل استفاده از فولاد سخت در ساخت میلگرد سنگین است.
کاربردهای میلگرد سنگین
میلگرد سنگین، در کاربردهایی که نیاز به مقاومت بیشتر و قابلیت شکلپذیری بیشتر وجود دارد، استفاده میشود. برخی از کاربردهای میلگرد سنگین عبارتند از:
- ساخت سازههای بتنی مسلح: میلگرد سنگین، در ساخت سازههای بتنی مسلح، مانند تیرها، ستونها و خرپاها، استفاده میشود.
- ساخت سازههای فلزی: میلگرد سنگین، در ساخت سازههای فلزی، مانند پلها، مخازن و خطوط لوله، استفاده میشود.
- ساخت تجهیزات صنعتی: میلگرد سنگین، در ساخت تجهیزات صنعتی، مانند جرثقیلها، ماشینآلات و دکلهای حفاری، استفاده میشود.
انواع میلگرد سنگین
میلگرد سنگین، در انواع مختلفی تولید میشود که هر کدام، کاربرد خاص خود را دارند. برخی از انواع میلگرد سنگین عبارتند از:
- میلگرد ساده سنگین: میلگرد ساده سنگین، نوعی میلگرد است که دارای سطحی صاف و بدون زائده است.
- میلگرد آجدار سنگین: میلگرد آجدار سنگین، نوعی میلگرد است که دارای سطحی آجدار است. آجهای روی میلگرد آجدار، باعث افزایش چسبندگی میلگرد به بتن میشوند.
- میلگرد حرارتی سنگین: میلگرد حرارتی سنگین، نوعی میلگرد است که در فرآیند تولید، تحت عملیات حرارتی قرار میگیرد. عملیات حرارتی، باعث افزایش استحکام میلگرد میشود.
نحوه تولید میلگرد سنگین
میلگرد سنگین، معمولاً با استفاده از روش نورد گرم تولید میشود. در روش نورد گرم، فولاد مذاب، ابتدا به شکل شمش در میآید. سپس، شمش، تحت عملیات نورد قرار میگیرد و به شکل میلگرد در میآید.
تفاوت میلگرد سبک و سنگین در چیست؟
میلگرد سبک، دارای وزن کمتر، مقاومت کمتر و قابلیت شکلپذیری کمتری نسبت به میلگرد سنگین است. میلگرد سبک، در کاربردهایی که نیاز به وزن کمتر و قیمت کمتر وجود دارد، استفاده میشود. میلگرد سنگین، دارای وزن بیشتر، مقاومت بیشتر و قابلیت شکلپذیری بیشتری نسبت به میلگرد سبک است. میلگرد سنگین، در کاربردهایی که نیاز به مقاومت بیشتر و قابلیت شکلپذیری بیشتر وجود دارد، استفاده میشود.
کلام پایانی
میلگرد سنگین، نوعی میلگرد است که دارای وزن بیشتری نسبت به سایر انواع میلگردها است. میلگرد سنگین، در کاربردهایی که نیاز به مقاومت بیشتر و قابلیت شکلپذیری بیشتر وجود دارد، استفاده میشود. از طرف دیگر نیز میلگرد سبک، نوعی میلگرد است که دارای وزن کمتری نسبت به سایر انواع میلگردها است. میلگرد سبک، در کاربردهایی که نیاز به وزن کمتر و قیمت کمتر وجود دارد، استفاده میشود. برای خرید هر کدام از آن ها به فروشگاه ها و وبسایت هایی همچون وبسایت ما مراجعه کنید که می دانید بهترین محصولات را با بهترین کیفیت ها به شما عرضه می کنند.